11 Mart 2008 Salı

ızgara hellim peynirli akdeniz salatası

MALZEMELER:
250 gr hellim peyniri (Rena)
1 demet Akdeniz yeşilliği
1 demet yeşil roka
1 göbek marul
150 gr siyah file zeytin
2 domates
½ demet maydanoz
biraz kruton ekmek ya da simit ekmek (arzuya bağlı)

Sosu için:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 adet beyaz biber (tane) (taze dövülmüş)
2 diş sarımsak

YAPILIŞI:
Akdeniz Yeşilliği, yeşil roka ve Göbek marul iyice yıkanır. Santrfüjde çok iyi kurutulur. Hellim peynirleri dilimlenir ya da küp küp doğranır ve biraz sıvı yağda kızartılır. File siyah zeytin, dilimlenmiş ya da küp küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz ile birlikte harmanlanıp ayrı bir kapta karıştırılır. Servis tabağına iyice kurutulmuş yeşillikler döşenir. Üzerine domates, file siyah zeytin, kıyılmış maydanoz karışımı serpilir. Küçük bir kâsede sos malzemesi karıştırılıp çırpılır. Arzuya göre kruton serpilir. Kızarmış hellim peynirleri de salatanın üzerine dizildikten sonra, salatanın sosu gezdirilir. İsteğe göre süslenerek soğuk olarak servise sunulur.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)