14 Mart 2008 Cuma

KAYMAKLI MUZLU KEK

MALZEMELER:
250 gr margarin ya da tereyağı
1 su bardağı şeker
3 yumurta
200 ml süt kreması (1 küçük kutu)
2 su bardağı un (kontrollü eklenecektir)
4 olgun muz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPILIŞI:
Yumurta ile şeker, köpük köpük, beyaz ve homojen bir krema renk alıncaya kadar, mixer ile çok iyi bir şekilde (en az 10-15 dakika) çırpılır. Tereyağı veya margarin eritilir. Hafif ılınınca yumurtalı şeker karışımına eklenir. Çırpılıp yedirilir. Krema ve olgun muzlar, ayrı bir kapta ezilerek püre haline getirilir. Kek hamuruna muzlu krema da eklenir. Un, kabartma tozu ve vanilya elenip harmanlanır. Tahta kaşıkla kek hamuruna eklenip (fazla karıştırıp çırpmadan) yedirilir. Yağlanmış ve unlanıp silkelenmiş kek kalıbına boşaltılır. 150-160 dereceye ayarlanmış, orta ısıdaki fırında, içini çekene kadar (40-45 dakika) pişirilir. Arzuya göre süslenerek soğuk olarak servis edilir. (NOT: Un miktarı, yumurtaların büyüklüğüne ve diğer (muz vb.) malzemelerin evsafına göre değişebileceğinden, kontollü olarak eklenmesinde fayda bulunmaktadır. Kek hamurunun koyuluğu, akıcı, tahin kıvamında olmalıdır.)

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)