6 Mart 2008 Perşembe

KIYMA SOSLU ACILI TÜRLÜ (KIZARTMA)

KIYMA SOSLU ACILI TÜRLÜ (KIZARTMA)

MALZEMELER:
4 patates
4 patlıcan
2 kabak (isteğe göre)
6 tane sivri biber ve/veya çarliston biberi

Kıymalı Sos için:
500 gr kıyma
1 baş sarımsak (10-15 diş)
4 soğan
4 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı Antep biber salçası
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane

YAPILIŞI:
Patates, patlıcan ve biberler, istenilen formatta doğranıp kızartılır. Kızartılan senzeler karışık olarak tencereye döşenir. Kıymalı sosu hazırlanır. Bunun için, kıyma, kendi yağında iyice kavrulur. Kıyma, bıraktığı yağı çekince, ince kıyılan soğanlar, sarımsaklar ve sıvıyağ da eklenip, hep birlikte, pembeleşene dek (15-20 dakika) kavrulur. Soyulmuş ve küp doğranmış domatesler de eklenir. Salça, tuz ve baharat da katılıp 10 dakika, hafif ateşte pişirilir. İnce kıyılmış maydanoz ve 1-2 su bardağı da su eklenir. Koyuca bir sos kıvamı olmalıdır. Kıymalı sos, tenceredeki, kızartılmış sebzelerin üzerine dökülür. Hafifçe karıştırılır. Hep birlikte 4-5 dakika hafif ateşte kaynatılır. Sıcak olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)