2 Mart 2008 Pazar

KREM PATİSİYE (Créme Patissiere)

("PASTACI KREMASI")
Fransız Pasta ve Tatlı Sanatında çok çeşitli pasta sıvama kremaları vardır. En çok kullanılan, temel kremalar ise şunlardır:

1- Créme Au Beurre  La Françaises (Krem O Bör) (tereyağı ile yapılan kremalar)
2- Cremé Patissiere (Krem patiseri) (sütle yapılan kremalar)
3- Krem şantiy (çiğ sütten makine ile ayrılan krema)

Bu üç temel krema haricinde, pastacılıkta son zamanlarda Buttercream kullanımı da oldukça yaygındır.

KREM PATİSİE (Créme Patissiere)

MALZEMELER:
500 ml süt
150 gr şeker
2 yumurta sarısı
az vanilya
60 gr nişasta

YAPILIŞI:
Nişasta, yumurta sarısı ve şekerin üçte biri küçük bir tencereye konur ve üzerlerine yaklaşık olarak sütün beşte biri eklenir. Karıştırılır. Kalan sütle kalan şeker bir kere kaynatılır ve bir çırpma teli ile devamlı olarak karıştırarak diğer karışıma eklenir. Ağır ateşte 3-4 dakika karıştırarak pişirilir . Ateşten alınıp soğutulur. Krema kullanılmaya hazırdır.
(Not: Aynı tarifin farklı bir versiyonu daha vardır.)

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)