12 Mart 2008 Çarşamba

ARPA ŞEHRİYE SALATASI (MISIRLI VE HARDAL SOSLU)

(Arpa şehriyesi ya da buğday ile)MALZEMELER:
Salata malzemesi için:
1 su bardağı buğday veya arpa şehriyesi
¼ kırmızı lahana
1-2 salatalık
7-8 yaprak marul
1 küçük kutu konserve mısır/150 gr deep-freeze mısır
5-6 dal taze nane
½ demet maydanoz
½ demet dereotu

Sosu için:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı hardal
tuz
karabiber

YAPILIŞI:
Buğday akşamdan ıslatılır. Ertesi gün yıkanıp üzerini geçecek kadar su ile haşlanır. Suyu süzülür. Buğday yoksa, aynı miktarda arpa şehriye, yumuşayana kadar haşlanır. Mor lahana, marul ve yeşillikler yıkandıktan sonra çok ince kıyılır. Salatalık, kabuğu soyulmadan ince halkalara dilimlenir. Tüm salata malzemesi iyice harmanlanır. Ayrı bir kâsede sos için verilen malzemeler karıştırılıp çırpılır. Salata malzemesi ve sos iyice karıştırılır. Salata, servis tabağına ya da büyük bir salata kâsesine aktarılır. Üzeri, domates, dereotu ve salatalık dilimleri ile süslenir. Soğuk olarak servise sunulur.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)