MALZEMELER:
1 kg patates
1 kg patates
½ demet maydanoz
½ demet taze soğan
½ demet taze soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru veya taze nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru veya taze nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı nar ekşisi
1 limonun suyu
Süslemek için:
2 salatalık (ince uzun dilimler haline)
domates
limon
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı nar ekşisi
1 limonun suyu
Süslemek için:
2 salatalık (ince uzun dilimler haline)
domates
limon
maydanoz yaprakları
YAPILIŞI:
Patatesler kabukları ile birlikte haşlanıp soyulur. Küp şeklinde doğranır. Yeşillikler incecik kıyılır. Arzu edilen baharatlarla harmanlanır. Patates küpleri ile tüm salata malzemesi iyice karıştırılır. Servis zamanı geldiğinde, ortası boş, dilimli bir kek kalıbına, soyulup zar gibi ince dilim şeklinde uzunlamasına (yekpâre) kesilmiş salatalık dilimleri döşenir. Patates salatası, kek kalıbının zeminindeki ince uzun salatalık dilimlerinin üzerine doldurulur. Hafifçe bastırılır. Büyükçe bir servis tabağına ters çevrilir. Gül şelinde (veya arzu edilen başka bir formda şekil verilmiş) domates ve limon ile dekore edilerek servis edilir. (Salata, hardal soslu olarak da hazırlanabilir.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder