14 Mart 2008 Cuma

PORTAKAL SOSLU KEK

MALZEMELER:
250 gr margarin (eritilmiş, ılınmış)
5 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1,5-2 su bardağı un ( kontrollü eklenecektir)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi

PORTAKAL SOSU İÇİN :
6 adet portakal suyu
2 adet portakal kabuğu rendesi
½ su bardağı şeker

YAPILIŞI:
Yumurta şeker ile mixer ile (en az 10 dakika) iyice çırpılır. Beyaz krema geline gelince, erimiş margarin eklenip tekrar iyice karıştırılıp çırpılır. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır. (Kek hamuruna, boza kıvamını alacak miktarda un eklenir.) Hafifçe yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülen kek hamuru, 160 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında (kek içini çekene kadar) pişirilir. Şerbeti için; portakalın suyu ve portakal kabuğu rendesi, şekerle birlikte ocakta 1-2 dakika kaynatılır. Ilınmaya bırakılır. Servis tabağına ters çevrilen kekin üzerine portakal sosu gezdirilerek dinlendirilir. Soğuk olarak servis edilir. İsteğe göre, portakal sosu, keke, kalıbın içindeyken de dökülebilir. Bu takdirde, kek, tekrar sıcak (fakat kapatılmış) fırına verilip portakallı şerbetinin çekmesi sağlanır. (PORTAKALLI ISLAK KEK) Limon suyu ile de yapılabilen çok lezzetli bir tariftir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)