14 Mart 2008 Cuma

TARÇINLI CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER:
250 gr margarin
2 yemek kaşığı yoğurt veya süt
½ su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı tarçın
6 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI:
Kurabiye hamuru yoğrulur. Fazla yumuşak olmayan, sertçe bir hamur yapılıp 15 dakika dinlendirilir. Arzu edildiği formda şekil verilip 160 derecede (hafif pembeleşene kadar)pişirilir. Sıcakken tarçın+ pudra şekeri karışımına bulanarak servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)