13 Mart 2008 Perşembe

waffel (waffle)

MALZEMELER:
125 gr tereyağı
1 çay bardağı şeker
3 yumurta akı
1 fiske tuz
3 yumurta sarısı
2,5 çay bardağı süt
3 su bardağı un
2 su bardağı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu

Servis Önerileri: (Arası ve üzeri için)
Dondurma
Rulo gofret
Çikolatalı sos
Meyveli sos
Ceviz
Fındık
Badem
Yeşil fıstık
Krem şantiy
Çiğ krema
vb.

YAPILIŞI:
Un, kabartma tozu, buğday nişastası ve vanilya elenip karıştırılır. Yumurta akları bir fiske tuz ile katı kar haline getirilir. Tereyağı ya da margarin eritilip ılınmaya bırakılır. Yumurta sarıları şekerle birlikte krema haline gelene kadar mixer ile çırpılır. Sırası ile süt, tereyağı ya da margarin, un, nişasta, vanilya ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılır. Son olarak da mereng eklenir. Tahta kaşıkla yavaş yavaş alttan üste katlanarak hamur karıştırılır. Waffle hamuru, boza ya da tahin kıvamında, akışkan, orta koyulukta bir hamur olmalıdır.
Waffle makinası (bir defaya mahsus olmak üzere) yağlanır. Waffle makinası ısınınca kepçe ile hamur dökülerek 1-2 dakika pişirilir. Tüm hamur bitene kadar aynı şekilde pişirilir. Tost makinası kullanılacaksa; waffle yüzeyi monte edilip, her bölüme sadece 1-2 yemek kaşığı hamur dökülmelidir. Waffle; arzuya göre, dondurma, krema, çiğ krema ya da krem şantiy, çikolatalı veya meyveli sos, yeşil fıstık vb. ile servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)