3 Nisan 2008 Perşembe

AVCI USÛLÜ KUZU İNCİK-KIZARMIŞ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI İLE


MALZEMELER:
Kuzu incik için:
4 kuzu incik
2 çarliston biber
2 domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
12 adet arpacık soğan
tuz
karabiber
sıvı yağ (kızartmak için)

Pilavı için:
500 gr arpa şehriye (1 paket, iri boy)
4 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
kaynar su (yeterli miktarda)

YAPILIŞI:
Kuzu incikler sıvı yağda (renkleri iyice değişene kadar) kızartılır. İncikler bir kenara alınır. Aynı tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı eklenir. Yağ kızdıktan sonra 1 yemek kaşığı un da eklendikten sonra, unun rengi değişene kadar kavrulur. 1 yemek kaşığı salça ve yeterince su katılır. Kuzu incikler de tekrar tencereye aktarılır. Et iyice yumuşayana ve lokum gibi olana kadar pişirilir.
Başka bir tavaya çok az sıvı yağ konulur. Kabukları soyulmuş arpacık soğanlar, ikiye kesilmiş mantarlar, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberleri ve domates eklenir. Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavrulur. Tenceredeki kuzu inciklerin pişmesine yakın, tavadaki soğanlı mantarlı karışım da eklenip alt üst edilir. 1-2 taşım kaynatılır. Kızarmış şehriye pilavı eşliğinde sıcak olarak servise sunulur.

Pilavı için:
Arpa şehriyenin yaklaşık olarak yarısı, kızgın tereyağında devamlı karıştırılarak, her tarafı eşit şekilde renk alana ve iyice pembeleşene kadar kızartılır. Kalan arpa şehriye, tuz ve karabiber de eklenir. 1-2 defa çevrilip kavrulur. (Şehriyenin yarısı sarı kalmalıdır). Şehriyenin üzerini biraz geçecek seviyede kaynar su eklenir. Önce harlı sonra çok kısık ateşte, yaklaşık 5-6 dakika, şehriyeler suyunu çekene kadar pişirilir. Pilav, 5 dakika demlendirilip, kuzu incik eşliğinde sıcak olarak servis edilir. (Arzuya göre, kızartma yapmadan sade renkli pilav da pişirilebilir.)

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)