20 Nisan 2008 Pazar

BADEMLİ/ FINDIKLI KAYISILI KURABİYE

Badem ya da fındık, hindistancevizi ve kuru kayısı lezzeti ve de aroması bir arada olan enfes bir kurabiye. Üstelik içinde hiç un veya yağ da yoktur. Fındık yerine toz haline getirilmiş badem de ekleyebilirsiniz. Acıbadem Kurabiyesi esintisi de taşıyan çok hafif ve leziz bir kurabiye...
********
MALZEMELER:
350 gr kuru kayısı (çok ince kıyılmış)
2 yumurta akı
½ su bardağı pudra şekeri (veya şeker)
½ paket vanilya
1 su bardağı toz fındık (veya toz badem)
1 su bardağı hindistan cevizi

YAPILIŞI:
Yumurta akı ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır. Kalan kuru malzemeler eklenir. Fazla yoğurmadan düzgün bir hamur haline getirilip 10 dakika dinlendirilir. Ceviz iriliğinde düzgün yuvarlaklar yapılır. Hafif bastırılır. Yağlı kağıt üzerine dizilir ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında, hafif pembeleşene dek pişirilir. Sıcak veya soğuk olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)