20 Nisan 2008 Pazar

portakal içinde kereviz salatası


MALZEMELER:
2 portakal
1 kereviz
1 golden elma
3 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı yoğurt (opsiyonel)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
1 avuç ceviz içi (opsiyonel)

YAPILIŞI:
Mayonez, sıvı yağ ve limon suyu karıştırılır. (Daha hafif bir salata için, mayonezle birlikte yoğurt da katılabilir.) Soyulup yıkanan kereviz de rendelenip hemen karışıma eklenir. Kabukları soyulmuş elma da rendelenip eklendikten sonra iyice harmanlanır. Arzuya göre ezilmiş sarımsak (ve ceviz içi) katılır.
Portakallar ortadan ikiye bölünüp kaşık yardımıyla içleri boşaltılır. Portakalların içi salata ile tepeleme doldurulur. Portakalın içinden çıkan parçalar şeritler halinde kesilip salatanın üzerine dizilir. Arzuya göre süslenip servise sunulur.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)