3 Nisan 2008 Perşembe

TARÇINLI ELMALI TART

MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
½ su bardağı süt veya yoğurt
½ su bardağı sıvıyağ
1 limonun suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı buğday nişastası
YAPILIŞI:
Verilen malzeme klasik kek hamuru gibi çırpılır. Önce yumurta ve pudra şekeri iyice çırpıldıktan sonra kalan sıvı malzemeler, son olarak da (en az iki defa elenmiş) un ve buğday nişastası, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Fazla karıştırılmasan altüst edilen hamur, tart kalıbına boşaltılır. Üzerine yağda sotelenmiş ve tarçınla karıştırılmış elma dilimleri dizilir. Kristal ve karamelize bir görüntü elde etmek için şeker serpilir. 160 derecede hafif pembeleşene dek fırınlanır. Soğutularak kaymak veya vanilyalı dondurma eşliğinde servise sunulur.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)