29 Haziran 2008 Pazar

hakanların helvası (helva-i hakâni) (gülsuyu ve ceviz ile)

(OSMANLI SARAY MUTFAĞI'NDAN)
MALZEMELER:
1 su bardağı un
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pirinçunu
200 gr tereyağı
3 su bardağı soğuk süt
2, 5 su bardağı şeker
100 gr ceviziçi (iri dövülmüş)
1 kahve fincanı gülsuyu

YAPILIŞI:
Tereyağı eritilir. Un, nişasta ve pirinçunu eklenip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak, pirinçunu hafifçe esmerleşene dek kavrulur. Pirinçununun rengi çok fazla değişmemelidir. Süt (şekerin bir kısmı ile birlikte eritilmiş olarak) bir tarafta sıcak halde bekletilir. Kavrulmuş una (ara vermeden karıştırmak sureti ile) helvaya katılır. Helva sütü çekince kalan şeker ve ceviz içi eklenir. Altüst edilir. 15-20 dakika demlendirilen helva, ılık veya soğuk olarak servis edilir. İsteğe gore gülsuyu eklenir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)