26 Haziran 2008 Perşembe

portakallı gül kurabiye

MALZEMELER:
250 gr margarin (oda ısısında)
2 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri ya da şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakal suyu (1 çay bardağı kadar)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yumurta akı
1 yumurta sarısı
aldığı kadar un

Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı
şeker

YAPILIŞI:
Tüm kurabiye malzemeleri karıştırılır. Azar azar un eklenerek hamur yoğrulur. Hamurun kıvamı yumuşak bir hamur olmalıdır. Dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp ince uzun çubuklar yapılır. Fitillerin bir ucu kıvrılıp diğer ucu bunun üzerinde dolandırılarak gül böreği gibi şekil verilir. Uç kısmı tepeye bastırılıp hafifçe yapıştırılır. (Kurabiyeler tepecik görünümlü gül böreği şekli verilir.) yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülir. Kristal görüntü sağlamak için şeker serpilir Önceden ısıtılmış 170 derecelik sıcak fırında, kurabiyelerin üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)