26 Haziran 2008 Perşembe

kaşarlı soğan çorbası

MALZEMELER:
4 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
1 yumurta sarısı
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı un
100 gr kaşar peyniri rendesi
1 su bardağı süt

Üzerine :
kruton

YAPILIŞI:

Piyazlık doğranan soğanlar yağda pembeleştirilir. Un eklenip kavurmaya devam edilir. Unun kokusu gidince ve hafif sararınca, çorbanın suyu eklenir. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Çorba sürekli karıştırmaya devam edilir. Çorba kıvamını bulunca ocaktan alınıp blenderdan geçirilir. Pürüzsüz hale getirilen çorba tekrar ocağa ısıtılır. Ayrı bir yerde terbiyesi hazırlanır. Bunun için; yumurta sarısını çırpılıp 1 su bardağı süt ile karıştırılır. Karıştırmaya ara vermeden, çorbanın terbiyesi eklenir. Bir taşım kaynatılan çorba ateşten alınır. Kâselere alınır. Kaşar peyniri serpilip kruton eşliğinde sıcak olarak servise sunulur.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)