29 Haziran 2008 Pazar

tava böreği

MALZEMELER:
3 yufka
Sosu için:
2 yumurta
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ

İç harcı için:
250 gr karışık peynir (kaşar loru, tulum peyniri, vs.)
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber

YAPILIŞI:
Teflon tava yağlanır. Bir yufka tavanın içine, kenarları dışarı taşacak şekilde yayılır. Diğer yufkalar ise dörde bölünür. Bir kâse içinde böreğin sosu hazırlanır. Bunun için, süt, sıvıyağ, yumurta ve bir tutam tuz iyice çırpılır. Bu karışımdan tavanın içine serilen yufkanın üzerine sürülür. Başak bir yufka parçası sos batırılıp tavadaki yufkanın üzerine yayılır. Üzerine ezilmiş peynir, pulbiber ve ince kıyılmış maydanoz ile hazırlanmış olan iç harçtan yayılır. Diğer kesilmiş yufka parçaları da harca batırılıp tavaya serilir. Tekrar peynirli iç harç serpilir. Bütün yufkalara aynı işlem uygulanır. Tüm yufkaların döşenmesi bitince, kenarlardan sarkan yufka parçaları da bu börek harcının üzerine katlanır. Artan sos böreğin üzerine dökülür. Tavanın ağzı kapatılıp çok kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Arada bir spatula ile alt kısmı kontrol edilir. Kızardığında börek, pasta küreği yardımıyla alt üst edilir. Çevrilen tarafı da nar gibi kızarınca servis tabağına alınıp dilimlenir. Sıcak olarak servis esilir. Su böreği lezzetinde, pratik bir börektir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)