27 Haziran 2008 Cuma

yoğurtlu çorba (terbiyeli ve macar salamlı)

MALZEMELER: 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yumurta 1 kâse yoğurt 4 yemek kaşığı un 4 su bardağı tavuk suyu veya et suyu 4 su bardağı su 1 tavuk bulyon (arzuya göre) 4 dilim Macar salamı Sosu: 4 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 yemek kaşığı nane (veya tarhunotu) 2 diş sarımsak (ezilmiş) YAPILIŞI: Yumurta ve yoğurt ve 1 kahve fincanı su, bir kâsede homojen bir karışım elde edene dek, iyice çırpılır. Tencereye tereyağı ve un eklenir. Un pembeleşene ve kokusu kaybolana kadar kavrulur. Tavuksuyu veya etsuyu ve sade su eklenir. Kaynamaya bırakılır. Yoğurtlu yumurtalı sos eklenip, devamlı karıştırmak sureti ile çorba kaynamaya bırakılır. Arzuya göre tavuk veya et bulyon da eklenir. Küçük karelere kesilmiş Macar salamı da eklenir. 5 dakika kısık ateşte pişirilir. Servis zamanı geldiğinde, çorbanın üzerine tereyağlı pulbiberli (sarımsaklı) yağ yakılıp gezdirilir. Bol nane serperek sıcak olarak servise sunulur. Yayla çorbası versiyonunda, leziz bir alternatif tarifimdir. Nane yerine tarhunotu da serpilebilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)