4 Temmuz 2008 Cuma

kakaolu zencefilli havuçlu kek


MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı havuç (rendelenmiş)

125 gr margarin (oda ısısında)
100 ml labne peyniri
1,5 -2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

50 gr hindistan cevizi rendesi
50 gr ceviziçi
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı pastalık kakao veya 8o gr bitter çikolata

YAPILIŞI:
Margarin ve şeker ezilerek beyaz krema haline gelene kadar çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenerek yedirilir. Çırpmaya devam edilir. Labne peyniri, havuç rendesi, hindistan cevizi, dövülmüş ceviz içi, tarçın, vanilya ve zencefil de kek hamuruna karıştırılır. En az iki defa elenmiş kabartma tozu ve un eklenir. Un eklendikten sonra fazla karıştırılmamaya dikkat edilmelidir. (Un, kontrollü olarak ve azar azar eklenmelidir. Kek hamuru, tahin kıvamında olmalıdır.)Bıçakla kıyılmış çikolata (ya da pastalık kakao) da eklenir ve hafifçe altüst edilir. Yağlanmış ve şeker serpilmiş kek kalıbında, önceden ısıtılmış 160 derecelik (orta hararetteki) fırında 40-45 dakika, kek içini çekene kadar pişirilir. Kürdan veya çöp şiş işe kontrolü yapılıp fırından alınır. Soğutulup servis edilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)